Dureri suprapubiene. Simptomele şi cauzele cistitei

Adenom de Prostata
Aceasta este vezica dureroasă cronică sau cistita interstițială.

Autor: Teodorescu Mihai Durerea suprapubiană descrie orice durere resimțită la nivelul abdomenului inferior, în regiunea în care se află șoldurile și anumite organe importante, precum vezica, organele genitale și intestinele.

Durerea suprapubiană poate avea o varietate de cauze.

  1. Quien hace el examen de prostata
  2. Ele sunt declanșate de acțiunea unei bacterii asupra tractului urinar, unde se dezvoltă și determină în timp modificări în funcționarea normală a rinichilor și a căilor urinare Îți prezentăm în rândurile de mai jos câteva tipuri de infecții urinare și simptomele care ar trebui să tragă un semnal de alarmă că poți avea o astfel afecțiune.
  3. Daca un pacient are la un moment dat un episod de infectie urinara recurenta, probabil ca va suferi si un altul.

Diagnosticul diferențial variat este datorat numărului mare de organe care populează zonele pelvine și suprapubiene. Durerea suprapubiană acută este cel mai adesea rezultatul unor traume, infecții sau perforații, în timp ce formele cronice și subacute sunt rezultatul unei complicații inflamatorii, limfatice sau vasculare.

Dureri de burtă – cauza poate fi cistita

Mai puțin frecvent, durerea poate fi cauzată de probleme musculo-scheletice primare, probleme dermatologice sau neuropatii asociate complicațiilor vertebrale și ale măduvei spinării. Cele mai frecvente afecțiuni care cauzează durerea suprapubiană sunt: 1 2 Peste de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic. Infecțiile tractului urinar Mai frecvente la femei decât la bărbați, infecțiile tractului urinar descriu orice infecție apărută la nivelul rinichilor, ureterelor, vezicii urinare sau a uretrei.

Cele mai multe infecții urinare implică tractului urinar inferior, ce cuprinde vezica urinară și uretra.

how to drain prostate gland

Infecțiile dureri suprapubiene pot fi asimptomatice sau se pot manifesta prin: dureri suprapubiene; dorință persistentă de a urina; dureri suprapubiene de arsură la urinare; modificarea aspectului și a mirosului urinei. Pielonefrita, inflamația de origine bacteriană apărută la nivelul rinichilor, se poate manifesta prin febră, greață, tremurături, frisoane sau vărsături.

Comparativ cu infecțiile tractului urinar inferior, cele ale tractului superior pot necesita tratament medical de urgență, complicațiile fiind mult mai severe. Denumite în termeni medicali calculi renalipietrele la rinichi au o simptomatologie similară dureri suprapubiene cea a unei infecții urinare.

complicație a prostatitei pe articulații

În unele situații, atunci când pietrele au dimensiuni considerabile, durerea raportată de pacient dureri suprapubiene semnificativ mai mare decât durerea întâlnită în infecțiile urinare.

Durerile puternice apărute brusc în orice regiune a abdomenului inferior, însoțite de senzație de greață, vărsături, dureri suprapubiene redusă, umflare abdominală sau senzație de constipație, ar putea semnala inflamația apendicelui. Netratată, apendicita poate determina perforarea apendicelui peritonită și vărsarea conținutului în abdomen, situație în care viața este pusă în pericol.

alb de vâsc pentru prostatită

Deși nu este întotdeauna periculoasă, hernia inghinală se poate manifesta prin dureri suprapubiene, care se intensifică în momentul tusei sau la ridicarea unui obiect greu. Intervenția chirurgicală reprezintă modalitatea prin care o hernie inghinală dureroasă sau de dimensiuni mari poate fi remediată.

Germenii cei mai frecvent implicaţi sunt reprezentaţi de bacterii, mai rar virusuri, levuri şi ciuperci. Principala sursă de infecţie este reprezentată de flora fecală. Calea de invazie bacteriană poate fi ascendentă, caz în care rezervorul de infecţie este reprezentat de tractul digestiv iar germenele cel mai frecvent implicat este E. Coli sau hematogena, rezervorul de infecţie fiind un focar din sfera ORL, cutanat sau prostatic. Există o serie dureri suprapubiene factori de apărare ai tractului urinar, care protejează împotriva dezvoltării infecţiei urinare, cei mai importanţi fiind reprezentaţi de fluxul urinar care realizează un efect de spălare, flora periureterală saprofită, pH-ul urinar şi vaginal acid, secreţia prostatică cu acţiune bactericidă, mecanisme imune umorale şi celulare locale.

Durerea variază de la disconfort ușor până la durere severă și este însoțită și de alte simtpome, precum: dorință persistentă de a urina; eliminarea unor cantități reduse de urină; senzație de durere la urinare; senzație de durere în timpul actului sexual. Alte simptome ale dismenoreei includ senzația de amețeală sau greață, dureri suprapubiene de cap și dureri de spate.

Chisturile ovariene apar la majoritatea femeilor și de cele mai multe ori nu reprezintă o problemă pentru sănătate.

În anumite situații, chisturile ovariene se pot sparge și pot determina apariția unor dureri suprapubiene de intensitate crescută. Chisturile ovariene simptomatice se manifestă prin durere bruscă la nivelul abdomenului inferior, senzație de balonareslăbiciune, febră sau probleme respiratorii.

prostatita cronică și simptomele acesteia

Endometrioza este dureri suprapubiene cauză principală de infertilitate la ienupăr pentru prostatită tinere și una dintre principalele cauze ale durerilor de severitate crescută din perioadele menstruale.

Primele simptome sunt durerea scrotală și suprapubiană, însoțită de umflături bruște în regiunea genitală.

Durerile de burtă pot preveni anexita

Alte simptome ale torsiunii testiculare sunt: senzația de greață; durerile la urinare; febră. Tratamentul torsiunii testiculare presupune efectuarea de urgență a unei operații chirurgicale.

Netratată, torsiunea testiculară poate determina necrozarea testiculului.

recenzii ale medicamentelor împotriva prostatitei

Durerile suprapubiene însoțite de alte simptome sau care nu cedează după câteva dureri suprapubiene, cât și durerile severe, care nu cedează la administrarea medicamentelor antialgice, necesită evaluare medicală. Se recomandă prezența de urgență la medic în cazul în care durerea suprapubiană este însoțită de unul sau mai multe dintre următoarele simptome: dureri în piept; secreții anormale sau sângerări apărute la nivelul organelor genitale; vărsături sau greață persistentă.

nu cu prostatita

Citițiși