Scapă de Stres! Terapie cu Animale de Companie

Young brunette woman with long straight hair, with his faithful friend,a white dog Labrador with blue collar,resting on the sandy beach near the sea.

Cercetariile arată că victimile atacurilor de cord care dețin animale trăiesc mai mult. Chiar și admirarea peștilor tropicali într-un acvariu poate să scadă tensiunea arterială, cel puțin temporar.

Un studiu efectuat pe 92 de pacienți, internați în unități de terapie coronariene de angină pectorală sau atac de cord, au descoperit că cei care dețineau animale de companie, au rămas în viață aproximativ cu un an mai mult decât cei cărora nu le-a surâs această idee. Studiul a demonstrat faptul că doar 6 % din pacienții care dețineau animale de companie, au murit în termen de un an, comparativ cu 28 % din cei care nu aveau propriul animal de companie.

Utilizarea terapeutică a animalelor de companie în calitate de prieteni a câștigat multă atenție în ultimii ani, pentru o varietate mare de pacienți-oameni care suferă de cancer, SIDA, persoanele în vârstă și cei cu tulburări mentale sau de comportament. Spre deosebire de oameni, alături de care anumite interacțiuni pot fi destul de complexe și imprevizibile, animalele oferă o sursă constantă de confort și ajută persoana în cauză să se concentreze pentru a-i oferi atenție permanentă. Animalele ne scot la iveală înstinctul de cultivare. De asemenea ne ajută să ne simțim în permanență acceptați, în siguranță și ne iubesc necondiționat. Putem fi noi cu adevărat când suntem alături de animalele noastre de companie.

o-CATS-facebook (1)Reduce simptomele induse de stres

Într-un studiu, persoanele care au suferit intervenții chirurgicale orale au petrecut câteva minute uitând-se la un acvariu cu pești tropicali. Nivelul de relaxare a fost măsurat prin tensiunea lor arterială, tensiunea musculară și comportamentul acestora. S-a constatat faptul că, persoanele care au vizionat acvariul cu pești tropicali, înainte de intervenția chirurgicală, au fost mai relaxate, comparativ cu ceilalți care nu au făcut acest lucru, și au fost la fel de calme ca și un alt grup de subiecți care au fost hipnotizați, înainte de operație.

Necesită o deplasare mai rară la medic

De asemenea, alți cercetători au descoperit faptul că posesorii de câini au tensiunea arterială considerabil redusă față de persoanele care nu dețin un câine. Plasarea animalelor de companie în azile sau spitale, stimulează starea de spirit pozitivă a oamenilor și sporește interacțiunea socială.
Un studiu efectuat la UCLA, arată faptul că stapanii de câini apelează mult mai puțin la medic, pentru probleme induse de stres, comparativ cu cei care nu au câini.

02056_INC000001653461_ORG_MediaRoom_NewtonOnePetTherapy_480

Adaugă câțiva ani în plus vieții

Într-un studiu condus de un spital din New York, s-a descoperit că stăpânii animalelor de companie, care sufereau de probleme cardiace, au supraviețuit mai mult cu un an după ce au fost diagnosticați în spital, față de cei ce nu dețineau animale. Prezența unui animal de companie, dă un impuls mai mare ratei de supraviețuire decât familia sau prietenii.

De ce animal de companie avem nevoie?

Este surprinzător faptul că, nu contează ce fel de animal deții pentru a beneficia de terapie. Poate fi un câine, o pisică, un papagal, un peștișor auriu sau alte animale ce pot fi domesticite. Singurul lucru care contează este ca acest animal să îți stârnească interesul. Cu toate astea, este foarte important ca animalul de companie pe care l-ai ales să se potrivească cu spațiul, stilul de viață și temperamentul tău. În caz contrar, va fi sursă suplimentară de stres. Deci, uită-te bine înainte să îți alegi un animal de companie, astfel încât chimia dintre voi să fie compatibilă.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *