Ce trebuie să aibă o femeie în bucătărie?

Bucătăria este spațiul cel mai important dintr-o casă. Aici se reunesc toți membrii familiei pentru a se hrăni cu mâncarea şi delicatesele făcute cu drag. Totodată, în bucătărie te relaxezi, discuți cu cei dragi. Aşadar, ce trebuie să aibă o femeie în bucătărie?

De-a lungul timpului, bucă­tăria a devenit spaţiul în care ne petrecem foarte mult timp şi este esenţial ca acest loc să ne ofere o stare de bine atât prin calitate şi design, cât şi prin funcţionalitate şi viabilitate.

De la simplul scop ca loc de gătit, bucătăria este acum spaţiul în care familia se reuneşte. Aici gătim, mâncăm, dar şi vorbim şi ne odihnim. Totodată, bucătăria este un loc folosit tot mai mult şi în prezenţa unor oaspeţi sau a altor persoane din afara familiei, de aceea poate semnifica şi o declaraţie de statut social.

Gadget-uri necesare în bucătărie

Pentru a sta mai puțin în bucătărie în timp ce pregătești masa ne puteam ajuta de mai multe gadget-uri:

 1. Robotul de bucătărie ajută să mixezi, să frămânți, să toci.
 2. Cuptorul cu microunde te ajută să pregătești semi-preparate când nu ai suficient timp.
 3. Blender-ul este foarte util, mai ales când avem bebeluși și începi diversificarea dietei.
 4. Hota nu lasă mirosurile neplăcute din timpul gătitului să se împrăștie prin toată casa.
 5. Mașina de spălat vase este unul dintre cel mai iubite obiecte din casa multor femei. Nu mai suntem nevoite sa mai stăm în bucătărie sa spălăm vasele în timp ce toți membrii familiei merg în alte camere să se relaxeze.
 6. Aparat de făcut pâine. Cu ajutorul lui avem pâine proaspătă fără sa depunem efort.

Ustensile și Organizatoare

Avem nevoie și de alte ustensile și organizatoare:

 1. Organizator de condimente în care poți așeza plicurile pe diverse categorii.
 2. Spatule de diferite dimensiuni spre a fi folosite pentru diverse rețete și cantități.
 3. Coș suspendat pentru deșeurile din bucătărie. Astfel, poți sa cureți legume și fructe fără sa faci mizerie prin toată bucătăria.
 4. Suport pentru lingură. Vei putea așeza lingura în timpul gătitului fără sa murdărești blatul.
 5. Suport organizator pentru ușa de dulap. Acum poți depozita diferite lucruri fără să găurești mobilierul.
 6. Vase pliabile cu ajutorul cărora poți să economisești spațiu, atât de necesar mai ales în bucătăriile mici.
 7. Capace din silicon pentru vase care acoperă ușor castroanele, farfuriile și oalele pentru a fi puse în frigider. De asemenea, acestea se spală foarte ușor.
 8. Castron de dezghețare cu grătar care ajută carnea sa nu stea în apă cu sânge.
 9. Capac antistropi. Cred că toată lumea urăște cum sare uleiul când punem ceva la prăjit, iar cu ajutorul acestui capac nu se mai împrăștie grăsimea în toată bucătăria.
 10. Recipiente pentru articole vrac se găsesc pe diferite dimensiuni și sunt foarte practice. Nu mai trebuie sa ținem diferite alimente în pungi care se rup și se varsă.
 11. Organizatoare pentru tacâmuri și cuțite. Astfel, toate sunt în același loc și arată atât de bine încât par obiecte decorative.
 12. Diferite caserole pentru depozitare și economirea spațiului.

Multe dintre ustensilele de mai sus, le vei găsi dacă răsfoiești acest catalog.

Concluzie

Este foarte important ca în bucătărie să existe armonie între mobilă, decoruri și accesorii. Cel mai bine este să fie culori neutre ca să nu obosească ochiul. Iar cu toate aceste ustensile mâncarea va fi repede făcuta și foarte gustoasă.

Ce trebuie să aibă o femeie în bucătărie? Dacă tu cunoști și alte lucruri importante în bucătărie care îți fac viața mai ușoară, poți să le împărtășești cu noi într-un comentariu.

Lasă un comentariu