Cele mai populare stiluri de decor interior

Cât de des privești decorul din casa ta și îți dorești să fi mers într-o altă direcție? Cu atât de multe stiluri unice, este greu să rezişti. Ca să nu mai vorbim de faptul că majoritatea camerelor moderne au mai multe scopuri. Acest lucru face perfectă combinaţia între cele mai populare stiluri de decor interior pentru o senzație contemporană.

De la lumina naturală a soarelui până la covoarele și culorile îndrăznețe găsite în stilurile boeme, există ceva potrivit pentru toată lumea. Să explorăm idei de decor vibrante și moderne, care vor încânta oaspeții. După ce găseşti designul perfect pentru casa ta, continuă cu diverse accente de decor, cum ar fi perne, pături și artă de perete pentru a completa aspectul.

Stilul modern

Modern este un termen foarte vast care se referă de obicei la o casă cu linii curate și clare, o paletă simplă de nuanţe și folosirea materialelor care conţin metal, sticlă și oțel. Designul modern utilizează o notă de simplitate în fiecare element, inclusiv când vorbim despre mobilă. Un cuvânt folosit foarte des pentru a descrie stilul modern este elegant și fără accesorii complicate.

Stilul contemporan

Modernul și contemporanul sunt două stiluri utilizate frecvent ca sinonime. Totuşi, stilul contemporan este diferit de cel modern, deoarece reprezintă designul bazat pe prezent. Principala diferență care separă cele două stiluri este că modernul este o interpretare strictă a designului, care a început în secolul al XX-lea. Contemporanul, pe de altă parte, este mai fluid și reprezentă trendul actual, fără o aderență la un anumit stil. De exemplu, stilul contemporan poate conţine şi linii curbate, în timp ce designul modern nu.

Stilul minimalist

Conceptul minimalist este unul extrem de popular în Australia. Conţine noțiuni de design modern și le simplifică şi mai mult. Culorile folosite sunt neutre și aerisite. Mobilierul este simplu și simplificat și nimic nu este excesiv sau flamboiant în accesorii sau decor. Stilul minimalist este definit în cele din urmă de simțul funcționalității și de liniile ultra-curate.

Stilul nordic

Decorul nordic sau scandanav aduce un tribut vieții simple demonstrate în țările nordice. Designul mobilierului scandinav se simte adesea ca o operă de artă, deși este simplu și subestimat. Există funcționalitate în mobilier, împreună cu câteva linii interesante, dintre care multe au o influență sculpturală.

Alte elemente importante sunt folosirea nuanţelor de alb și a elementelor naturale, cum ar fi lemnul presat, materialele plastice și pardoseala din aluminiu, oțel și tablă largă emailată. Dacă există pete de culoare, acestea provin adesea din utilizarea artei, fibre naturale sau blănuri. Iluminarea spațioasă, naturală, mai puține accesorii și mobilierul funcțional caracterizează decorul scandinav.

Concluzie

O înțelegere rudimentară a fundamentelor și stilurilor de proiectare poate să fie de mare ajutor în consolidarea idealurilor tale personale de design. Abilitatea de a identifica stilurile de design interior te va ajuta să creezi atmosfera dorită în casa ta.

Cele mai populare stiluri de decor interior sunt întotdeauna importante. De asemenea, trebuie să ştii şi cum să le combini pentru a crea ceva complet inedit şi potrivit personalităţii tale.

Lasă un comentariu