Cum să ai succes în social media?

În ultimul timp,  toți avem măcar un cont pe platformele de socializare, fie doar din cauză că ai urmat trend-ul, fie ca să îți desfășori activitatea. Cei mai mulți își desfășoară activitatea pe social media: vând ceva sau recrutează. Dacă acesta este motivul pentru care foloseşti reţelele de socializare, atunci cu siguranţă îţi doreşti să ai succes în social media. Dar nu uita că acest lucru trebuie sa fii perseverent şi să îndeplineşti nişte acţiuni zilnice.

Rețelele sociale au furnizat mai multe platforme pe care poţi face publicitate, dar pentru asta mai întâi ai nevoie de oameni care să interacţioneze cu postările tale. Te lupți pentru a avea urmăritori? Nu ştii ce să mai faci pe conturile tale de socializare? Am fost cu toții acolo. De aceea, am compus această listă pe care oricine le poate urma pentru a-și dezvolta imediat prezența pe social media.

Acţiuni zilnice

Ca să ai succes trebuie sa faci câteva acțiuni zilnice:

  1. Trebuie sa îți creezi identitatea proprie astfel încât mai mulți oamenii să se regăsească în ea. Tu trebuie să fii imaginea produsului vândut de tine.
  2. Ai grijă ca profilul tău sa fie îngrijit. Trebuie să ai poza ta la profil astfel încât persoana care intră să știe cu cine vorbește.
  3. Pe pagina ta nu trebuie să se afle alte produse pe care tu nu le comercializezi, deoarece profilul tău este cartea  de vizită pentru business-ul tău.
  4. Fiecare poză pe care o pui trebuie să aibă o descriere atractivă. Încearcă sa ai minim o postare pe zi.
  5. Adaugă  constant prieteni noi și încearcă să vorbești cu ei. Nu îi lasă în lista ta fără sa le zici bună ziua sau la mulți ani. Arată-le noilor prieteni că nu sunt doar un număr la tine în listă. Alegeți noi prieteni după hobby-uri comune ca să ii poți aborda mai ușor și reacționează la postările lor.
  6. Vorbește despre produse dar și despre rezultatele care le oferă. Astfel, restul persoanelor văd că produsul tău chiar funcționează.
  7. Story-urile sunt de mare impact. Încearcă să postezi în fiecare zi în story. Poți sa îți distribui un articol de pe pagina ta în story ca să ai mai multa vizibilitate.
  8. Vorbește cu prietenii tăi despre activitatea pe care o desfășori și explică-le beneficiile.

Concluzie

Dacă doreşti să ieși în evidență pe rețelele de socializare, nu poți doar să arunci conținut pe care toți ceilalți îl postează. Pe scurt, trebuie să creezi. Indiferent dacă încerci să te impui ca influencer sau vrei să fii diferit faţă de competiţie, conținutul original este exact modul în care vei realiza acest lucru.

De asemenea, există platforme precum Crowdfire, care te ajută să descoperi conținut nou şi să programezi postările, manevrând toate conturile de social media dintr-un singur loc.

Una dintre cele mai grave greșeli pe care le poţi face pe rețelele de socializare este să nu ai identitate proprie şi personalitate unică. În epoca modernă a transparenței, oamenii vor să te cunoască la un nivel mai personal. Respectă aceste instrucțiuni și activitatea ta va urma o curbă ascendentă. Nu eşti obligată să respecți aceste informații, dar, altfel, nu o să ai succes în social media sau succesul tău va fi mai lent.

Lasă un comentariu